Groepsles

Bij groepsles maken we onderscheid tussen eerste jaars beginners en de andere leerlingen. De beginnende leerlingen bieden we groepslessen aan van 30 minuten met een aangepast tarief, de andere leerlingen hebben groepslessen van 40 minuten. Een groepsles kan vanaf 2 leerlingen. Vanaf 3 leerlingen duren de lessen 50 minuten.

Uit ervaring merk blijkt  dat de meeste leerlingen groepslessen leuker  en vooral gezelliger vinden maar dat ouders dikwijls hun voorkeur uitspreken voor privéles.  Voor de beginnende leerling

(de eerste 3 lesjaren ) is een wat groter groepje van maximaal 4 leerlingen geschikt. Wanneer  leerlingen meer gevorderd raken ontstaat er veel variatie in niveauverschil tussen de leerlingen. Daardoor is het vaak niet mogelijk om langdurig in dezelfde samenstelling groepsles te blijven houden. Toch zijn er ook af en toe gevorderde leerlingen die zo’n gelijkwaardig niveau hebben en zo’n leuke band met elkaar hebben opgebouwd dat zij ook in een gevorderd stadium bij elkaar op les willen blijven. En dat kan uiteraard!

Het leuke aan de groepsles is dat de leerlingen al vroeg leren samen te spelen en bovendien elkaar stimuleren om bepaalde viooltechnieken onder de knie te krijgen! Doordat een groepje ruimere lestijd heeft is er altijd ruimte in de les voor bredere muzikale vorming in groepsverband zoals gehoorspelletjes, zelf  liedjes schrijven of zelfs  een korte muziekquiz!