Vioolschool

Zwolse vioolschool, Adriaan Stoet, Bart-Erik-van-Uffelen-2012-8

Welkom op de site van de Zwolse Vioolschool!

De Zwolse Vioolschool is een superleuke vioolschool in Zwolle waar je alles op het gebied van vioolspelen kunt leren in diverse muziekstijlen. Adriaan Stoet is oprichter van en docent bij deze vioolschool.

Popmuziek & klassiek

Zowel de klassieke muziek als popmuziek! Popmuziek is de laatste jaren steeds meer gebruik gaan maken van ‘live strings’ oftewel : echte strijkers. Zo zie je in veel videoclips van popartiesten dan ook cello’s en violen meespelen. Op de Zwolse Vioolschool is voor deze kant van het vioolspel dan ook veel aandacht.  Maar behalve voor Adèle, Bruno Mars en Coldplay is er natuurlijk veel ruimte voor Mozart, Vivaldi (4 Jaargetijden!), Bach,  Wieniawski en vele anderen!

Jazz & zigeunermuziek

Zelf speel ik naast klassiek & pop heel graag opzwepende zigeunermuziek of droevige klezmermuziek. En hoewel ik helemaal geschoold ben in alle varianten van de klassieke en moderne muziek ben ik ook gek op jazz. Al deze muziekvormen kan ik je leren spelen op de Zwolse Vioolschool.

Kinderen-Scholieren-Studenten-Volwassenen

Of je nu beginner bent of gevorderde, De Zwolse Vioolschool is er voor iedereen, en ook voor alle leeftijden. Het is een fabeltje dat je alleen maar op heel jonge leeftijd kunt beginnen. Veel van de leerlingen die begonnen na hun 10e of zelfs op hun 18e hebben het vioolspelen zeer goed geleerd. Ik beleef veel lesplezier met zowel scholieren die vaak een heel eigen speelstijl ontwikkelen als met volwassenen die ontzettend fanatiek kunnen zijn. Met jonge kinderen werken is en blijft voor mij één van de mooiste opdrachten als leraar. Het geeft me altijd veel voldoening als de kinderen écht gaan houden van muziek maken en dat tot in lengte van jaren willen ontwikkelen.

Aansluiting Conservatorium

Wanneer je over veel talent beschikt maar ook over veel doorzettingsvermogen en muzikaliteit kan het zijn dat je in de toekomst wilt  studeren op het conservatorium. In dat traject kan ik je met mijn ervaring als conservatoriumdocent adviseren en coachen.

Hoe meld ik mij aan?

Als je interesse hebt, schrijf je dan in via het inschrijfformulier of stuur een mailtje naar info@zwolsevioolschool.nl

Muzikale groeten,

Adriaan Stoet – viooldocent