Einde seizoen 2018-2019

Prachtige einduitvoering leerlingen Zwolse Vioolschool

Zaterdag 29 juni waren er 2 einduitvoeringen van de Zwolse Vioolschool.

Ruim 60 leerlingen lieten de vorderingen van hun vioolspel horen aan familie en vrienden.

Ondanks de hoge zomerse temperatuur stonden alle kinderen met veel enthousiasme en plezier te spelen.

De allerkleinsten van 6 en 7 jaar lieten horen al over goede ritmische talenten te beschikken en mooi te kunnen strijken. De wat grotere kinderen speelden prachtig samen in Pirates of the Carribean maar lieten ook in vele solowerken horen dat ze veel muzikale potentie hebben.

De middelbare scholieren wisten het publiek zowel te imponeren met technisch fraai vioolspel als te ontroeren met mooi uitgespeelde melodieën. Er kwam van alles voorbij Bach, Händel,Clean Bandit, Massenet, Pleyel, dansmuziek, zigeunermuziek, en natuurlijk vele kinderliedjes.

Vooral de optredens waarbij wel 20 violisten tegelijk in een ensemble speelden oogstten veel bewondering.

Wat de dag extra gezellig maakte waren de vele meegebrachte cake’s, muffins, taarten en boterkoeken die door de ouders en leerlingen zelf waren gemaakt. Heerlijk!

Laatste lesweek Zwolse Vioolschool

Deze week is alweer de laatste lesweek voor de zomervakantie op de Zwolse Vioolschool. Het is een leuke week met allerlei verschillende thema’s die in de lessen aan bod komen.

De leerlingen krijgen behalve een zomerrapport ook van alles uitgelegd over de viool!

Start nieuwe seizoen 2019-2020

De eerste lesweek van het nieuwe seizoen begint in week 36 vanaf maandag 2 september. Alle leerlingen worden in de week van 26 augustus gebeld en geïnformeerd over de roosters.

Groei van aantal leerlingen. Ook uit de wijde regio

De Zwolse Vioolschool is ook dit seizoen verder gegroeid in het aantal leerlingen. Er zijn nu 4 viooldocenten die ruim 80 leerlingen lesgeven.

De leerlingen komen niet alleen uit Zwolle maar ook uit bijvoorbeeld Zutphen, Lelystad, Dalfsen, Nijverdal, Hardenberg en Coevorden.

Alle leeftijdgroepen zijn goed vertegenwoordigd. Er zijn ruim 20 kinderen in de leeftijdscategorie onderbouw lagere school.Ook van groep 6/7/8 zijn ruim 20 kinderen aan het vioolspelen. De middelbare scholieren zijn met 25 leerlinegn de grootste groep. De Zwosle Vioolschool geeft ongeveer aan 15 volwassen leerlingen les (van 20 jaar tot 70 jaar)

Het is leuk om te zien dat vioolspelen zo enorm populair is. Het heeft ongetwijfeld te maken

met de mooie klanken van de viool maar ook met de toenemende aandacht op televisie in diverse leuke programma’s. En niet te vergeten: de vele (jonge) violisten die op allerlei klassieke en poppodia laten zien dat vioolspelen zeer bijdetijds is!

Zwolse-vioolschool-einduitvoering-2019