Zwolse Vioolschool presenteert zich tijdens “Open Dag” op 1 april in De Bolder

Deze Open Dag is een Muziekcarrousel waarop meerdere muziekscholen gelegenheid geven tot kennismaking. Er is gelegenheid om informatie te krijgen en ook om even een instrument te proberen. De Zwolse Vioolschool zal op deze dag violen meenemen zodat kinderen het eens kunnen proberen.

Muziekcarrousel: maak gratis kennis met alle muziekinstrumenten en verschillende muziekdocenten

Nieuw dit jaar is de Muziekcarrousel op zaterdag 1 april, die we organiseren samen met zes muziekscholen uit Zwolle: De Zwolse Muziekschool, MEC Muziek, Recht op Muziek, Dubbelgreep, De Zwolse Vioolschool en Grandesco Classic. Het doel van de Muziekcarrousel is kinderen (en volwassenen) te stimuleren zelf een instrument te gaan bespelen. Iedereen, kinderen én volwassenen, kan daarom gratis muziekinstrumenten ‘proeven en proberen’ en kennismaken met docenten van de vijf muziekscholen, maar ook van zelfstandige docenten. De Muziekcarrousel laat jong en oud kennismaken met muziek en het plezier te ervaren van zelf en/of samen muziek maken.
De Muziekcarrousel vindt plaats op zaterdag 1 april van 10.00 uur tot 15.00 uur in de Aa-landen in Multifunctioneel Centrum De Bolder, Dobbe 29 in Zwolle.

De instrumenten
Tijdens de Muziekcarrousel kun je piano, keyboard, viool, cello, gitaar (akoestisch, elektrisch, bas), harp, accordeon, dwarsfluit, hobo, hoorn, klarinet, trompet, trombone, saxofoon, drums, djembé, conga, percussie, cajón en nog meer proberen.

Twee manieren om de Muziekcarrousel te bezoeken
Kinderen en volwassenen kunnen de Muziekcarrousel op twee manieren bezoeken.
1) De eerste en meest complete manier is met begeleiding. Je bezoekt in 2,5 uur alle mogelijke muziekinstrumenten en je kunt ze ook allemaal bespelen. Dit kan op twee momenten: om 10.00 uur en om 12.30.
2) De andere manier is om op eigen gelegenheid langs de diverse lokalen met instrumenten te gaan. Ook dan kun je alles uitproberen, maar ook gerichter een paar instrumenten van je keuze uittesten. Hiervoor kun je binnenlopen tussen 10.00 uur en 15.00 uur.

Aanmelden? Ja, Graag!
Om de dag goed te laten verlopen is het handig als je ons laat weten hoe laat je (ongeveer) denkt te komen. Daarom vinden we het fijn als je je aanmeldt. Wij zorgen dan op onze beurt dat er op 1 april een consumptiebon op jouw naam klaarligt voor gratis drinken.
Aanmelden doe je hier. Laat aub weten je naam + leeftijd + hoe laat we jou kunnen verwachten. De Muziekcarrousel is open van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Op de Zwolse Vioolschool kun je trouwens altijd op elk moment van het jaar een gratis proefles krijgen!