Docenten

De Zwolse Vioolschool heeft vier docenten: Adriaan StoetAnnelies Steensma, Marlene Meesters en Jet Verkade. Alle docenten hebben uitstekende didactische vaardigheden en weten de leerlingen enthousiast te begeleiden. Lees meer over de docenten op hun persoonlijke pagina’s.

Docenten Zwolse Vioolschool
Docenten Zwolse Vioolschool

Adriaan Stoet

Adriaan Stoet is een eigentijds violist die veel verschillende muziekstijlen met elkaar weet te combineren. Het liefst speelt hij een mix van klassiek, melodische rock en opzwepende zigeunermuziek.

Adriaan Stoet 2013 Zwolse Vioolschool Zwolle

Na zijn conservatoriumstudie in Zwolle studeerde hij voor het solistendiploma cum laude af bij de vermaarde violist Philippe Hirshhorn. Verder ontving hij lessen van o.a. Ruggiero Ricci, Wiktor Libermann en Gyorgy Pauk.

Adriaan Stoet heeft sindsdien op de meest uiteenlopende podia opgetreden door heel Europa, waarvan zijn solo optreden voor koningin Beatrix een heel bijzondere plaats inneemt. Op vrijwel alle Nederlandse podia heeft hij solistisch opgetreden met o.a. Emmy Verhey, Cor Bakker, Noord Nederlands Orkest, Inessa Galante en Herman Krebbers.

Door TV optredens bij o.a. Barend & Van Dorp, Memories, Koffietijd en De Avondetappe kreeg hij veel nationale bekendheid. Voor het ontroerende album ‘Shtil di Nakt iz Oysgeshternt’ uitgebracht op platenlabel EMI ontving hij samen met pianist Tjako van Schie lovende internationale kritieken.

Naast zijn werk als concertviolist is hij oprichter en docent van zowel de ‘Zwolse Vioolschool’ als talentschool de ‘Zwolse Vioolacademie’. Als hoofdvakdocent is hij verbonden aan Artez conservatorium te Zwolle en geeft hij vioolles aan Kunstencentrum Muzerie te Zwolle.

Sinds 1987 heeft Adriaan Stoet een eigen vioolmethodiek ontwikkeld waarmee hij veel aansprekende resultaten heeft behaald. Op toonaangevende concoursen zoals het Davina van Wely vioolconcours, Herman Krebbers vioolconcours en de Iordens Viooldagen hebben zijn leerlingen prijzen gewonnen.

Annelies Steensma

Annelies Steensma studeerde o.a aan het Artez conservatorium te Zwolle. Zij heeft zich daar gespecialiseerd in muziekpedagogiek en didactiek in het basis- en voortgezet onderwijs. Haar vioolgraad behaalde ze bij Adriaan Stoet. Op het voormalige kunstencentrum de Muzerie in Zwolle was ze eveneens werkzaam als viooldocente. Ze is afgestudeerd aan de PABO en werkt in speciaal onderwijs. Hierdoor heeft ze zeer veel ervaring met het onderwijzen van kinderen!

Annelies Steensma Zwolse Vioolschool
Stadkamer Muziekcarrousel Zwolse Vioolschool

Marlene Meesters

Marlene Meesters gaat vanaf de herfstvakantie 2017 lesgeven op de De Zwolse Vioolschool. We verheugen ons op haar komst! Marlene heeft haar vioolgraad aan het conservatorium behaald  bij Adriaan Stoet en werkt nu aan haar afstudeerscriptie voor de opleiding ODM bij Artez.

Stadkamer Muziekcarrousel Zwolse Vioolschool
Marlene Meesters Zwolse Vioolschool

Jet Verkade

Jet Verkade (1990) is begonnen met viool spelen op vierjarige leeftijd. Ze volgde vioollessen van verschillende docenten en is afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Daar volgde ze de studie muziektherapie die geleid heeft tot het geven van muziektherapie in de jeugdzorg. Jet heeft op verschillende muziekscholen gewerkt als viool- en pianodocent.

Zij speelt in verschillende orkesten en bands, waarmee ze af en toe solisistisch optreedt.

Jet Verkade - Zwolse Vioolschool
Jet Verkade - Zwolse Vioolschool

Geef een antwoord